Ontbijt op school

15 december 2022

Onlangs is STAPFOODS gestart met het verzorgen van het ontbijt op twee middelbare scholen in Rijswijk. Van het Vredenburch College en het Rijswijks Lyceum kwam de vraag of STAPFOODS kon nadenken over het aanbieden van een ontbijt voor leerlingen op de vroege donderdagmorgen. De scholen signaleren dat veel kinderen zonder ontbijt naar school komen en dat niet bevorderlijk is voor de onderwijsprestaties. Door uiteenlopende oorzaken eten de kinderen niet ’s ochtends, vaak doordat de ouders het niet kunnen betalen.

Het ontbijt dat STAPFOODS aanbiedt bestaat uit vezelrijk brood, gevarieerd beleg en een lekker stukje fruit ter afsluiting. Deze combinatie vormt de basis voor een goede dag studeren. 

STAPFOODS is blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan een goede dag leren op school. Marco van Stappershoef zegt hierover: ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zonder ontbijt kan je minder makkelijk leren. Het ontbijt dat wij aanbieden draagt hier gelukkig aan bij.’

Meer nieuws

Oma Appel

Oma Appel

STAPFOODS is blij te melden dat we een leuke samenwerking zijn aangegaan met een lokale leverancier Oma Appel genaamd. Oma Appel is gespecialiseerd in het produceren van verschillende producten gemaakt van lokaal geteelde groente en fruit.

Lees meer
StAPFOODS OPENT nieuwe locatie

StAPFOODS OPENT nieuwe locatie

Na de herfstvakantie is STAPFOODS geopend op de vierde locatie van de Da Vinci Scholengroep. Nu kunnen ook de leerlingen op het Da Vinci City College / ISK genieten van verse broodjes.

Lees meer
VITAAL NIEUWS: EETWISSELS

VITAAL NIEUWS: EETWISSELS

Gezonde keuzes hoeven helemaal geen grote veranderingen in je eetpatroon te betekenen. Zo heeft het Voedingscentrum de eetwissels bedacht, kleine stapjes naar een nieuwe gewoonte.

Lees meer