Ontbijt op school

15 december 2022

Onlangs is STAPFOODS gestart met het verzorgen van het ontbijt op twee middelbare scholen in Rijswijk. Van het Vredenburch College en het Rijswijks Lyceum kwam de vraag of STAPFOODS kon nadenken over het aanbieden van een ontbijt voor leerlingen op de vroege donderdagmorgen. De scholen signaleren dat veel kinderen zonder ontbijt naar school komen en dat niet bevorderlijk is voor de onderwijsprestaties. Door uiteenlopende oorzaken eten de kinderen niet ’s ochtends, vaak doordat de ouders het niet kunnen betalen.

Het ontbijt dat STAPFOODS aanbiedt bestaat uit vezelrijk brood, gevarieerd beleg en een lekker stukje fruit ter afsluiting. Deze combinatie vormt de basis voor een goede dag studeren. 

STAPFOODS is blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan een goede dag leren op school. Marco van Stappershoef zegt hierover: ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zonder ontbijt kan je minder makkelijk leren. Het ontbijt dat wij aanbieden draagt hier gelukkig aan bij.’

Meer nieuws

Samenwerking met Buurman Toon

Samenwerking met Buurman Toon

In samenwerking met Buurman Toon heeft STAPFOODS voor Pasen elke medewerker verrast met een prachtige bos tulpen. Mensen blij maken dat is wat ze willen bereiken met Buurman Toon en dat is bij STAPFOODS wel gelukt! Buurman Toon is een zorg- en beleveniskwekerij gevestigd in Wetering.

Lees meer
Nieuwe leverancier De Koekfabriek

Nieuwe leverancier De Koekfabriek

STAPFOODS is trots op een samenwerking met een nieuwe leverancier, namelijk De Koekfabriek uit Wageningen “Da’s andere koek”. De Koekfabriek gelooft dat het belangrijk is dat iedereen de mogelijkheid heeft om deel te nemen en bij te dragen aan onze samenleving.

Lees meer
Ontbijt op scholen

Ontbijt op scholen

Op diverse scholen biedt STAPFOODS momenteel een smakelijk schoolontbijt aan. Op veel scholen zijn er kinderen die in armoede leven. De overheid verstrekt subsidie om deze leerlingen van een ontbijt te voorzien, aangezien slechte leerprestaties kunnen voortkomen uit hongerige kinderen in de klas.

Lees meer