Ontbijt op school

15 december 2022

Onlangs is STAPFOODS gestart met het verzorgen van het ontbijt op twee middelbare scholen in Rijswijk. Van het Vredenburch College en het Rijswijks Lyceum kwam de vraag of STAPFOODS kon nadenken over het aanbieden van een ontbijt voor leerlingen op de vroege donderdagmorgen. De scholen signaleren dat veel kinderen zonder ontbijt naar school komen en dat niet bevorderlijk is voor de onderwijsprestaties. Door uiteenlopende oorzaken eten de kinderen niet ’s ochtends, vaak doordat de ouders het niet kunnen betalen.

Het ontbijt dat STAPFOODS aanbiedt bestaat uit vezelrijk brood, gevarieerd beleg en een lekker stukje fruit ter afsluiting. Deze combinatie vormt de basis voor een goede dag studeren. 

STAPFOODS is blij om op deze manier bij te kunnen dragen aan een goede dag leren op school. Marco van Stappershoef zegt hierover: ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zonder ontbijt kan je minder makkelijk leren. Het ontbijt dat wij aanbieden draagt hier gelukkig aan bij.’

Meer nieuws

ontbijt

ontbijt

Op verschillende scholen verzorgen wij inmiddels een heerlijk schoolontbijt. Op veel scholen zijn er kinderen die in armoede leven. Vanuit de overheid is er subsidie beschikbaar om een ontbijt voor deze leerlingen te leveren. Want als kinderen met trek in de klas zitten zijn de leerprestaties niet goed. Voor dit schoolontbijt zijn verschillende mogelijkheden vanuit STAPFOODS.

Lees meer
Banqueting open dagen

Banqueting open dagen

Januari en februari zijn traditioneel drukke maanden op de scholen. Deze periode staat vaak in het teken van de open dagen. Het moment om de school te presenteren aan potentiële nieuwe leerlingen. Alle medewerkers van de school zijn op dat moment aanwezig om te laten zien hoe leuk de vakken zijn waarin zij lesgeven.

Lees meer
Het gezonde kantoor

Het gezonde kantoor

Het gezonde kantoor is een samenwerkingsverband tussen vijf bedrijven die, met elk een eigen specialiteit, bedrijven en scholen kunnen adviseren, vooruit helpen en gezond te krijgen en houden. Vitaliteit, inrichting van werkplekken, veiligheid, eten en drinken en een positieve mindset zijn deze pijlers.

Lees meer